Sposób przygotowania:
Serduszkowe pizzerinki na Walentynki
Ze skladników na ciasto:
drożdże rozpuszczamy z cukrem, mieszamy z mlekiem, olejem i solą - wlewamy do mąki i zagnitamy ciasto. Cienko wałkujemy i wykrwamy 2-3 serca, ukłądamy na blaszce i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie smarujemy ketchupem i pieczemy 15 minut w 180*. Kapustę siekamy, pomidor, oscypek i cebulę kroimy w kostkę, ogórka i parówkę w talarki. na upieczonym ciescie układamy wszystkie składniki i pieczemy jeszcze 6 minut. Gorące pizzerinki polewamy sosem - 2 łyżki śmietany 12% zmieszałam z łyżką majonezu i 3 ząbkami przeciśniętego czosnku – doprawiłam solą i pieprzem
drożdże rozpuszczamy z cukrem, mieszamy z mlekiem, olejem i solą - wlewamy do mąki i zagnitamy ciasto. Cienko wałkujemy i wykrwamy 2-3 serca, ukłądamy na blaszce i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie smarujemy ketchupem i pieczemy 15 minut w 180*. Kapustę siekamy, pomidor, oscypek i cebulę kroimy w kostkę, ogórka i parówkę w talarki. na upieczonym ciescie układamy wszystkie składniki i pieczemy jeszcze 6 minut. Gorące pizzerinki polewamy sosem - 2 łyżki śmietany 12% zmieszałam z łyżką majonezu i 3 ząbkami przeciśniętego czosnku – doprawiłam solą i pieprzem
monikaT83