madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Serduszkowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatny i kremowy sos z kawałkami mięsa

Serduszkowy gulasz

Składniki:

Serduszkowy gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Serduszkowy gulasz
Mięso umyć i osączyć na sicie , a następnie oczyścić i przekroić na pół. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojone serduszka które przyprawiamy do smaku i dodajemy obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę.Całość podlewamy wodą i dusimy , aż składniki będą miękkie, następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, na sam konie wlewamy śmietanę. Jeśli powstały sos jest zbyt rzadki można go zagęścić zawiesiną z wody i mąki. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.