Sposób przygotowania:
Serniczek brzoskwiniowy
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Galaretkę rozpuścić w 400 ml, odstawić do wystudzenia. Gdy wystygnie przelać do foremki i wstawić do lodówki do stężenia.
Żelatynę namoczyć w soku brzoskwiniowym, aby napęczniała, a następnie podgrzać aby się rozpuściła. Odstawić do przestudzenia.
Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierać i porcjami dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę. Połówki brzoskwiń pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i wymieszac łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać.
Wstawić do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Żelatynę namoczyć w soku brzoskwiniowym, aby napęczniała, a następnie podgrzać aby się rozpuściła. Odstawić do przestudzenia.
Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierać i porcjami dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę. Połówki brzoskwiń pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i wymieszac łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać.
Wstawić do lodówki, aby masa dobrze stężała.