suzi88

suzi88

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Sernik brzoskwiniowy na zimno suzi88

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proszy serniczek na zimno

Sernik brzoskwiniowy na zimno suzi88

Składniki:

Sernik brzoskwiniowy na zimno suzi88

 

  • 3 opakowania serka homogenizowanego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki żelatyny
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 opakowanie ciasteczek biszkoptowych

Sposób przygotowania:

Sernik brzoskwiniowy na zimno suzi88
Wyłożyć tortownicę folią aluminiową, na spodzie rozłożyć ciasteczka biszkoptowe. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy spęcznieje rozpuścić we wrzącym mleku.
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać porcjami serek i przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do lodówki
Brzoskwinie osączyć, pokroić na kawałki, część powtykać w zastygającą masę serową. Sok z puszki uzupełnić gorącą wodą do ilości potrzebnej do rozpuszczenia galaretki. Resztę brzoskwiń położyć na wierzchu serniczka, wylać tężejącą galaretkę. Schłodzić i gotowe :)