Sposób przygotowania:
Serniczek z biszkoptami i rodzynkami
CIASTO
Żółtka, masło utrzeć na puch, dodać ser, obie mąki a na końcu ubitą pianę z białek z cukrem.
Sernik włożyć do dużej brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop.
PIANKA
Do mleka wsypać śnieżkę, ubijać robotem 5 minut.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do stężenia.
Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki, ciągle ubijając.
Piankę wyłożyć na ostudzony sernik.
W piankę powkładać biszkopty, polać je polewą czekoladową i ułożyć po jednej lub dwie rodzynki na każdym biszkopcie.
Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki wylać na biszkopty, odstawić do lodówki do stężenia.
Żółtka, masło utrzeć na puch, dodać ser, obie mąki a na końcu ubitą pianę z białek z cukrem.
Sernik włożyć do dużej brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop.
PIANKA
Do mleka wsypać śnieżkę, ubijać robotem 5 minut.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do stężenia.
Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki, ciągle ubijając.
Piankę wyłożyć na ostudzony sernik.
W piankę powkładać biszkopty, polać je polewą czekoladową i ułożyć po jednej lub dwie rodzynki na każdym biszkopcie.
Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki wylać na biszkopty, odstawić do lodówki do stężenia.