Sposób przygotowania:
Serniczek z sera swojskiego
Przyrządzenie ciasta: na stolnicę wysypuję mąkę pszenną, dodaję proszek do pieczenia, sól,cukier puder, masło roślinne miękkie, mieszam do połączenia składników.Następnie dodaję 4 żółtka i łyżkę śmietany.Ciasto szybko zarabiam, wałkuję i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Troszkę ciasta zostawiam, na przyozdobienie sernika. Ciasto na blaszce posypuję kakao.Przyrządzenie sera: do miseczki wkładam masło śmietankowe, dodaję cukier kryształ, ucieram.Następnie dodaję stopniowo po jednym żółtku. Do utartej masy dodaję zmielony ser, budyń a na końcu 8 białek ubitych.Ser delikatnie mieszam i wykładam na ciasto. Wierzch sera przyozdabiam ciastem, według uznania. Ciasto piekę około 70 minut w 150 stopniach.Życzę smacznego.