Sposób przygotowania:
sernik
Biszkopt: jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Masa serowa: ser zemleć. Margarynę, twaróg, jaja, cukier włożyć do garnka, zmiksować. Podsmażyć w rondlu do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Zdjąć z ognia, wsypać budyń, powtórnie zmiksować.
Sernik: wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Gorącą masę serową przełożyć płaty ciasta.
Masa serowa: ser zemleć. Margarynę, twaróg, jaja, cukier włożyć do garnka, zmiksować. Podsmażyć w rondlu do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Zdjąć z ognia, wsypać budyń, powtórnie zmiksować.
Sernik: wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Gorącą masę serową przełożyć płaty ciasta.