agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sernik jest ciastem które lobię najbardziej

sernik

Składniki:

sernik

 

  • Biszkopt:
  • Cukier 1 ½ szklanki
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Jajka 6
  • Mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • Kakao 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Masa serowa:
  • Cukier 1 szklanka
  • Biały, półtłusty ser 800 g
  • Margaryna 250 g
  • Jajka 4
  • Budyń śmietankowy 2 opakowania
  • Cukier waniliowy 2 opakowania
  • Dodatkowo:
  • Papier do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

sernik
Biszkopt: jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Masa serowa: ser zemleć. Margarynę, twaróg, jaja, cukier włożyć do garnka, zmiksować. Podsmażyć w rondlu do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Zdjąć z ognia, wsypać budyń, powtórnie zmiksować.
Sernik: wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Gorącą masę serową przełożyć płaty ciasta.