plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam serniki i oto przepis na jeden z nich.

Sernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik

 

Sposób przygotowania:

Sernik
W misce dobrze rozmieszać miękkie masło. W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka, w 0,5 szklanki mleka rozmieszać budyń, który następnie dodać do gotującego się w garnku mleka. Dobrze wymieszać, ostudzić. Zimny budyń dodać do rozmieszanego masła i utrzeć na jednolitą masę. Na dno okrągłej blaszki rozsypać płatki kukurydziane, przełożyć masę budyniową. W dwóch szklankach gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić do stężenia. Winogrona umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki jeśli są, położyć na masie budyniowej. Tężejącą zimną galaretkę przełożyć na masę budyniową, wstawić do lodówki.
Sernik
W misce dobrze rozmieszać miękkie masło.
Sernik
W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka, w 0,5 szklanki mleka rozmieszać budyń, który następnie dodać do gotującego się w garnku mleka. Dobrze wymieszać, ostudzić.
Sernik
Zimny budyń dodać do rozmieszanego masła i utrzeć na jednolitą masę.
Sernik
Na dno blachy rozsypać płatki kukur., przełożyć masę budyniową.W gorące wodzie rozpuścić galaretkę, odstawić do stężenia. Winogrona umyć, przekroić na pół,wyjąć pestki, położyć na budyniu. Galaretkę przełożyć na masę.