paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

sernik 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosty sernik, który zawsze się udaje

sernik 10

Składniki:

sernik 10

 

  • 0,5 kg sera twarogowego
  • 125 g margaryny
  • 1 szk cukru
  • 3/4 szk pokruszonych biszkoptów
  • 6 jajek
  • 1 cytryna
  • garść rodzynek
  • garść płatków migdałowych
  • tortownica(natłuszczona. obsypana bułką tartą)

 

 

 

Sposób przygotowania:

sernik 10
Ser mielimy dwukrotnie. Z jajek białka oddzielamy od żółtek a następnie ubijamy ją na sztywną pianę. Cytrynę myjemy bardzo dokładnie i ścieramy z niej skórkę. Miękką margarynę łączymy z cukrem dokładnie ucierając. Następnie ciągle mieszając dodajemy kolejno żółtka, ser. Gdy masa serowa będzie idealnie połączona dodajemy biszkopty, pianę białkową i ponownie dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy rodzynki, migdały i otartą skórkę. Mieszamy i wylewamy ciasto do przygotowanej do pieczenia tortownicy. Pieczemy 5 min w temp 190C. Po upieczeniu otwieramy piekarnik i tak czekamy aż ciasto ostygnie