Sposób przygotowania:
Sernik babie lato
Do miski włóż twaróg sernikowy i dokładnie rozetrzyj go z cukrem wanilinowym, po chwili stopniowo zacznij dodawać masę kajmakową a w miarę jak zacznie się rozpuszczać wbijaj po jednym jajku.
Na koniec wsyp budyń karmelowy i delikatnie wymieszaj całość.
Gotową masę serową przelej do tortownicy z wcześniej podpieczonym kruchym spodem.
Sernik piecz 90 minut w 150 stopniach, po ostudzeniu wierzch sernika posmaruj masą kajmakową, posyp prażonymi pekanami i polej gorącym karmelem.
Na koniec wsyp budyń karmelowy i delikatnie wymieszaj całość.
Gotową masę serową przelej do tortownicy z wcześniej podpieczonym kruchym spodem.
Sernik piecz 90 minut w 150 stopniach, po ostudzeniu wierzch sernika posmaruj masą kajmakową, posyp prażonymi pekanami i polej gorącym karmelem.
SylaUla
Jagodowa
agnieszka32910