Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy
Ser zmielić.
Na dno formy wyłożyć herbatniki. Brzoskwienie odsączyć, pokroić w kostkę i rozłożyć na herbatnikach.
4 żółtka i 1 jajko utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać porcjami ser, olej, mleko, a na końcu wsypać budynie. Z białek ubić pianę i tak ubitą połaczyć z masą serową. Delikatnie wymieszać i całość wylać na brzoskwinie.
Piec 1 godzinę w 200 stopniach C.
Na dno formy wyłożyć herbatniki. Brzoskwienie odsączyć, pokroić w kostkę i rozłożyć na herbatnikach.
4 żółtka i 1 jajko utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać porcjami ser, olej, mleko, a na końcu wsypać budynie. Z białek ubić pianę i tak ubitą połaczyć z masą serową. Delikatnie wymieszać i całość wylać na brzoskwinie.
Piec 1 godzinę w 200 stopniach C.
kalia