karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Sernik brzoskwiniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z cyklu: "...z przepisów mojej Mamy"

Sernik brzoskwiniowy

Składniki:

Sernik brzoskwiniowy

 

  • 1 kg sera białego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 5 jajek
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mleka
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 20 dag herbatników (na spód)

Sposób przygotowania:

Sernik brzoskwiniowy
Ser zmielić.
Na dno formy wyłożyć herbatniki. Brzoskwienie odsączyć, pokroić w kostkę i rozłożyć na herbatnikach.
4 żółtka i 1 jajko utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać porcjami ser, olej, mleko, a na końcu wsypać budynie. Z białek ubić pianę i tak ubitą połaczyć z masą serową. Delikatnie wymieszać i całość wylać na brzoskwinie.
Piec 1 godzinę w 200 stopniach C.