wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sernik brzoskwiniowy na zimno

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Szybkie, smaczne, wszystkim smakowalo:)

Sernik brzoskwiniowy na zimno

Składniki:

Sernik brzoskwiniowy na zimno

 

  • Masa serowa:
  • 1 lub 2 galaretka brzoskwiniowe,
  • brzoskwinie z puszki,
  • 2 opakowania śmietan fixu,
  • 375 ml śmietany 30%,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1/4 szklanki syropu brzoskwiniowego,
  • 10 g żelatyny,
  • 0,5 kg twarogu półtłustego,
  • Biszkopt lub biszkopty

Sposób przygotowania:

Sernik brzoskwiniowy na zimno
Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.



MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fizu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.



GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.


Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.



SMACZNEGO!!!!