Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy
Margarynę posiekać z cukrem i szczyptą soli, następnie dodać jajo, wódkę oraz przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto po zagnieceniu schłodzić około 1 godziny w lodówce.
Blaszkę ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą na dnie wyłożyć schłodzone ciasto. Zapiec w temp. 160st około 20 minut.
Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem na krem do kremu cały czas ucierając na zmianę dodawać ser i po jednym jajku na koniec dodać proszek budyniowy i otartą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok cytrynowy.
Masę serowa wylać na podpieczone ciasto i piec 1 godzinę w temp. 150 st po upieczeniu wystudzić.
Białą czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i na koniec dodać do niej sok z cytryny, wymieszać i polać wystudzony sernik na wierzchu ozdobić plasterkami cytryny ja ułożyłam plasterki cytryny w rumie.
Blaszkę ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą na dnie wyłożyć schłodzone ciasto. Zapiec w temp. 160st około 20 minut.
Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem na krem do kremu cały czas ucierając na zmianę dodawać ser i po jednym jajku na koniec dodać proszek budyniowy i otartą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok cytrynowy.
Masę serowa wylać na podpieczone ciasto i piec 1 godzinę w temp. 150 st po upieczeniu wystudzić.
Białą czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i na koniec dodać do niej sok z cytryny, wymieszać i polać wystudzony sernik na wierzchu ozdobić plasterkami cytryny ja ułożyłam plasterki cytryny w rumie.
SylaUla