aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sernik czarno-biały

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny czarno-biały sernik. Ładnie wygląda i smakuje również każdemu :) Polecam go na każdą okazję i nie tylko.

Sernik czarno-biały

Składniki:

Sernik czarno-biały

 

  • Ciasto:
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1 łyżka śmietany
  • 0,5 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 żółtek
  • Ser:
  • 1 kg sera
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy
  • 8 białek
  • 1 szkl śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 20 dag cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik czarno-biały
Ciasto: Z mąki, śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek, margaryny wyrabiamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Jedną część jasną i z kakao chłodzimy w lodówce. Ser: Ser mielimy dwa razy i ucieramy z cukrem, śmietaną, budyniem w proszku, mąką, proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy. Dzielimy na dwie części. Ułożenie: Ciasto jasne- ser- ciasto ciemne starte na tarce o dużych oczkach- ser- ciasto białe starte na tarce Pieczemy w 180-200 stopni do 60 minut w formie 25/36.