Sposób przygotowania:
Sernik czekoadowy z aromatem pomarańczy
PRZYGOTOWANIE SPODU: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i wciskamy w spód torownicy (23-25cm średnica)- warto podłożyć papier do wypieków. Wkładamy do lodówki. PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej!!! to ważne bo inaczej wytrącą się kawałki czekolady. Nie wpływa to jednak na smak ciasta jedynie na wygląd-- ciasto nie ma równomiernego kolorytu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odkładamy do lekkiego wystudzenia. Ser miksujemy na gładko z cukrem. Następnie dodajmy przestudzona czekoladę, jaja, kremówkę i skórkę pomarańczową. Wszytko razem miksujemy tylko do połączenia składników. Wylewamy na schłodzony spód. Sernik pieczemy przez 1godzine i 10 minut w 160 stopniach. Wystudzić i włożyć na noc do lodówki. * przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki