Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
BISZKOPT:
Z podanych składników dzień wcześniej upiec biszkopt.
MASA SEROWA:
Utrzeć tłuszcz, cukier puder i żółtka.
Dodać zmielony ser i nadal ucierać.
Zagotować masę na małym ogniu, nie przerywając mieszania.
Kiedy zacznie wrzeć wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i gotować, aż masa zgęstnieje.
Gorącą wylać na biszkopt ułożony w tortownicy.
Odstawić do wystygniecia.
Z podanych składników dzień wcześniej upiec biszkopt.
MASA SEROWA:
Utrzeć tłuszcz, cukier puder i żółtka.
Dodać zmielony ser i nadal ucierać.
Zagotować masę na małym ogniu, nie przerywając mieszania.
Kiedy zacznie wrzeć wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i gotować, aż masa zgęstnieje.
Gorącą wylać na biszkopt ułożony w tortownicy.
Odstawić do wystygniecia.