Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Sernik gotowany wg Bożeny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne ciasto..ale najlepsze na drugi dzień, jak placki zmiękną..

Sernik gotowany wg Bożeny

Składniki:

Sernik gotowany wg Bożeny

 

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany wg Bożeny
Z mąki , proszku do pieczenia,masła, śmietany, cukru i jajka zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i upiec osobno3 placki w temp. 180 stopni na złoty kolor. Masa: cukier z masłem i jajkami utrzeć, dodać twaróg, mąkę rozpuszczoną w mleku. Wszystko zagotować często mieszając. [Masa powinna być gęsta] Zdjąć z ognia, dodać olejek i sok z cytryny oraz rodzynki. Ciepłą masą przełożyć placki. Wierzch polać ulubioną polewą. Ciasto musi trochę odstać żeby placki zmiękły.