Sposób przygotowania:
Sernik II
Ser:
Ser przemielić przez maszynkę i dobrze rozetrzeć z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, ubić sztywną pianę z białek. Wymieszać ser, żółtka i pianę dodając cukier waniliowy lub olejek, masło, mąkę, skórkę z pomarańczy, rodzynki i proszek do pieczenia.
Ciasto:
Wszystko razem zarobić, rozwałkować, upiec placek.
Po upieczeniu dać na placek ser i piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny.
Ser przemielić przez maszynkę i dobrze rozetrzeć z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, ubić sztywną pianę z białek. Wymieszać ser, żółtka i pianę dodając cukier waniliowy lub olejek, masło, mąkę, skórkę z pomarańczy, rodzynki i proszek do pieczenia.
Ciasto:
Wszystko razem zarobić, rozwałkować, upiec placek.
Po upieczeniu dać na placek ser i piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny.