Sposób przygotowania:
Sernik Irenki
Powyższe składniki na ciasto szybko zarabiamy i wkladamy na godzine do lodówki. w tym czasie przygotowujemy mase serowa
Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy pomału zmielony ser i budynie w proszku. na koniec mieszamy delikatnie z białkami ubitymi na sztywna piane. Dodajemy rodzynki i olejek.
Mrożone ciasto dzielimy na 2 częsci. Jedną ucieramy na wysmarowaną blache, nastepnie wykladamy mase serową i na wierch ucieramy drugą czesc ciasta.
Pieczemy przez 60 minut w temp 180*
Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy pomału zmielony ser i budynie w proszku. na koniec mieszamy delikatnie z białkami ubitymi na sztywna piane. Dodajemy rodzynki i olejek.
Mrożone ciasto dzielimy na 2 częsci. Jedną ucieramy na wysmarowaną blache, nastepnie wykladamy mase serową i na wierch ucieramy drugą czesc ciasta.
Pieczemy przez 60 minut w temp 180*