Sposób przygotowania:
Sernik jagienki
MASA SEROWA:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, a następnie ubić mikserem z połową cukru. Do głębokiej miski włożyć zmielony ser biały, wsypać resztę cukru, cukier waniliowy, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia. Całość chwilę miksować. Małymi porcjami dodać ubite żółtka oraz margarynę. Miksować około 3 minut do uzyskania masy o jednolitej, gładkiej konsystencji. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z masą serową. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową przełożyć do wyłożonej herbatnikami blachy. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stop. C. przez 1 godzinę. po upływie czasu pieczenia ciasto zostawić jeszcze w piekarniku na około 10 minut.
DEKORACJA:
Wystudzone ciasto polać polewą i udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, a następnie ubić mikserem z połową cukru. Do głębokiej miski włożyć zmielony ser biały, wsypać resztę cukru, cukier waniliowy, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia. Całość chwilę miksować. Małymi porcjami dodać ubite żółtka oraz margarynę. Miksować około 3 minut do uzyskania masy o jednolitej, gładkiej konsystencji. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z masą serową. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową przełożyć do wyłożonej herbatnikami blachy. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stop. C. przez 1 godzinę. po upływie czasu pieczenia ciasto zostawić jeszcze w piekarniku na około 10 minut.
DEKORACJA:
Wystudzone ciasto polać polewą i udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.