Sposób przygotowania:
Sernik kolorowy
Biszkopt różowy: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno powoli dodajemy cukier, miksujemy. Następnie dodajemy żółtka cały czas miksując. Gdy masa już będzie gładka, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kisiel, dokładnie całość mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy 30 minut w temp. 180*C Biszkopt kakaowy: przygotowujemy w ten sam sposób, co biszkopt różowy, tylko zamiast kisielu dodajemy kakao. Również pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Masa serowa: Ser mielimy trzykrotnie w maszynce. Miękką margarynę ucieramy z cukrem. Żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, odstawiamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Kolejno dodajemy zmielony ser, budyń oraz rodzynki, ucieramy. Na sam koniec dodajemy pianę z białek, mieszamy za pomocą łyżki. Przełożenie ciasta: w ostudzonych biszkoptach wycinamy szklanką kółka. Następnie ciemnie ciasto z dziurkami przekładamy ponownie do blaszki w której piekły się biszkopty, w dziurki wkładamy kółka różowe. Na to wykładamy połowę masy serowej. Przykrywamy ciastem różowym z dziurkami, a w dziurki wkładamy kółka kakaowe. Wykładamy pozostałą część masy serowej. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 50-60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
marietta