Sposób przygotowania:
Sernik "Kopiko"
Ciasto: Mąkę pszenną połączyć z cukrami, kawą rozpuszczalną, żółtkiem, proszkiem do pieczenia, dodać masło oraz śmietanę zagnieść ciasto kruche, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem o wym 24/28 cm. Masa serowa: Zmielony twaróg utrzeć z cukrem oraz żółtkami wlać budyń rozrobiony w mleku, dodać mąkę kukurydzianą oraz masło zmiksować. Białka ubić na sztywno połączyć z masą serową, delikatnie wymieszać. Podzielić masę na trzy części. Białą część wylać na kruchy kawowy spód do drugiej części wlać połowę zaparzonej kawy w 4-5 łyżkach gorącej wody –kawa ma być przestudzona. Wymieszać, wylać na białą masę serową wygładzić łyżką, do trzeciej części wlać resztę kawy i wsypać łyżeczkę ciemnego kakao wymieszać, wyłożyć na wierzch. Piec 50 minut w temp 175*c. Po upieczeniu zimny sernik udekorować białą polewą czekoladową. Schłodzić.
zewa
2milutka
Ewa dziękuję...;)
monikaT83
edytaha
2milutka
Edytko nie przesadzaj!...:)))))
anemon
edytaha
Nie bądź taka skromna Agatko :)
Alex_M
Hrabina w kuchni
zbysiowa
misia5
marietta
Mniam1