madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Sernik królewski madi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik na kruchym spodzie jest przepyszny.

Sernik królewski madi

Składniki:

Sernik królewski madi

 

  • Ciasto:
  • 15 dag margaryny,
  • 1,5 szkl mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 op cukru waniliowego,
  • 1 szkl cukru,
  • 3 szt żółtka,
  • 3 łyżki kakao,
  • Masa:
  • 1 kg twarogu,
  • 1 szkl cukru,
  • 5 białek,
  • 4 żółtka,
  • 1/2 szkl mleka,
  • 2 budynie śmietankowe

Sposób przygotowania:

Sernik królewski madi
Ciasto: z podanych składników na ciasto zagniatamy szybko ciasto kruche. Następnie ciasto dzielimy na dwie części, owijamy folią spożywczą i wkładamy na pół godziny do zamrażalnika. Masa serowa: ser trzykrotnie mielimy. Następnie zmielony ser, cukier oraz żółtka miksujemy. Dodajemy mleko oraz budyń w proszku, chwilę miksujemy. Z odłożonych białek ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy łyżką. Następnie blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy na tarce o dużych oczkach jedną część ciasta, wykładamy masę serową, a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę.