Sposób przygotowania:
Sernik krówkowy
Z mąki, śmietany, margaryny, jajka, tartych orzechów laskowych i cukru zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. W tym czasie ser biały dwukrotnie mielimy. Rodzynki zalewamy rumem. Całe jajka miksujemy z brązowym cukrem. Następnie dodajemy porcjami ser biały zmielony. Następnie dodajemy rozpuszczoną wcześniej margarynę, sernix, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i osączone rodzynki oraz aromat waniliowy. Ciasto wykładamy w trakcie przygotowania sera do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i zapiekamy przez 10- 15 minut. Następnie wylewamy na ciasto masę serową i wciskamy kawałeczki krówek. Dodatkowo jeśli mamy za dużo ciasta, możemy wyciąć z niego kratkę lub dowolne kształty i ułożyć je na cieście. Sernik pieczemy 50- 60 minut w temp. 170 stopni.
KRISTOFE
julcia12437
kasnaj
monikaT83