Sposób przygotowania:
Sernik leniwy z brzoskwiniamiETAP 1:
Najpierw odsączam brzoskwinie.
ETAP 2:
Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń.
ETAP 3:
Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawa. Białka ubijam osobno i delikatnie mieszam z masą.
ETAP 4:
Połowę masy serowej wykładam na biszkopty, na masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie
ETAP 5:
Wykładam drugą część masy.
Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C.
ETAP 6:
Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi.
Megi-
zbysiowa
Dziękuję Megi, tak jest delikatny :)
anemon
zbysiowa
Grzałki, góra-dół, biszkopty lekko się przyrumieniły, niczym nie "zabezpieczałam :)