Sposób przygotowania:
Sernik leniwy z brzoskwiniamiETAP 1:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378260.jpg)
Najpierw odsączam brzoskwinie.
ETAP 2:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378261.jpg)
Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń.
ETAP 3:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378262.jpg)
Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawa. Białka ubijam osobno i delikatnie mieszam z masą.
ETAP 4:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378263.jpg)
Połowę masy serowej wykładam na biszkopty, na masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie
ETAP 5:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378264.jpg)
Wykładam drugą część masy.
Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C.
ETAP 6:
![Sernik leniwy z brzoskwiniami Sernik leniwy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-leniwy-z-brzoskwiniami-378266.jpg)
Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi.
Megi-
zbysiowa
Dziękuję Megi, tak jest delikatny :)
anemon
zbysiowa
Grzałki, góra-dół, biszkopty lekko się przyrumieniły, niczym nie "zabezpieczałam :)