Sposób przygotowania:
sernik gotowany z miodową nutą
Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto , schładzamy przez co najmniej pół godz w lodówce . Dzielimy na dwie części , każdy rozwałkowany placek pieczemy w blaszce wyłożonej papierem przez ok 25 min w 180 *C .Ser przekładamy do garnka do niego dodajemy cukier , masło , jajka i cukier waniliowy . Podgrzewamy aż składniki się połączą a masło się roztopi. W mleku rozpuszczamy budyń i mąkę ziemniaczaną przelewamy do masy serowej podgrzewamy mieszając jeszcze przez kilka minut aż masa zacznie gęstnieć . Wystudzone placki przekładamy gorącym kremem serowym delikatnie dociskamy.Do niewielkiego garnka przekładamy pokrojoną w kawałki margarynę , delikatnie podgrzewamy , dokładamy cukier i ciemne kakao . Mieszamy cały czas podgrzewając aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji Na placek wylewamy ciepłą polewę.