Sposób przygotowania:
Sernik mojej Babci
Przygotowanie:
Ciasto:
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Składniki takie jak: jajka, mąka, cukier i pr. do pieczenia połączyć w misce i dodać rozpuszczoną margarynę. Wyłożyć na dużą blaszkę ( nie dodawać papieru do pieczenia) i rozłożyć tylko po spodzie. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 st na ok 6-7 min -obserwować by się tylko zarumieniło.
Masa:
Ser przekręcić przez maszynkę. Do gotowego sera dodać: żółtka, mleko, cukier, olej, olejek, budyń wymieszać ręcznie lub powoli mikserem do powstania płynnej masy. Z białek ubić pianę na sztywno i powoli mieszając łyżką drewnianą lub ręcznie dodawać do masy serowej.
Na ciasto upieczone wcześniej wyłożyć pokrojone na ćwiartki brzoskwinię i wylać masę serową.
Piec 50 min w temp 180 st C.
Udekorować czekoladą startą na wiórki i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO ! :)
Ciasto:
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Składniki takie jak: jajka, mąka, cukier i pr. do pieczenia połączyć w misce i dodać rozpuszczoną margarynę. Wyłożyć na dużą blaszkę ( nie dodawać papieru do pieczenia) i rozłożyć tylko po spodzie. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 st na ok 6-7 min -obserwować by się tylko zarumieniło.
Masa:
Ser przekręcić przez maszynkę. Do gotowego sera dodać: żółtka, mleko, cukier, olej, olejek, budyń wymieszać ręcznie lub powoli mikserem do powstania płynnej masy. Z białek ubić pianę na sztywno i powoli mieszając łyżką drewnianą lub ręcznie dodawać do masy serowej.
Na ciasto upieczone wcześniej wyłożyć pokrojone na ćwiartki brzoskwinię i wylać masę serową.
Piec 50 min w temp 180 st C.
Udekorować czekoladą startą na wiórki i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO ! :)