agripm

agripm

Kucharz
[Przepisów: 6]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Sernik mojej babuni

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny, puszysty sernik :) Z przepisu mojej babci :)

Sernik mojej babuni

Składniki:

Sernik mojej babuni

 

  • 10 jaj
  • 1 kg sera na sernik
  • 1,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 średnie, zmielone przez maszynkę ugotowane ziemniaki
  • 1 budyń śmietanowy
  • 1 margaryna

Sposób przygotowania:

Sernik mojej babuni
1. Żółtka + cukier+ cukier waniliowy utrzeć, następnie dodawać po trochu margaryny. 2. Dodać ser.3.Dodać ziemniaki. 4.Dodać budyń. 5. Dodać pianę z białek. 6. Przelać do dużej tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. 7. Piec w 120 st. C do 2h. Ciasto musi się upiec na złotobrązowo.

Tagi:

sery ser sernik