Sposób przygotowania:
Sernik mozaikowy z kremem pomarańczowym
Ciastka zmiksować w rozdrabniaczu, dodać roztopione masło i wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy o średnicy 23cm. Do miski wrzucić serki, dodać śmietanę, cukier, jaja, mąkę ziemniaczaną i zmiksować do połączenia się składników. Na miasteczkowy spód wylać 2/3 masy białej. Do pozostałej masy w misce dodać krem czekoladowy (typu nutella), zmiksować. Wylać nieregularnie grubą strużką na masę białą aby otworzyły się nierówne wzorki. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut po czym zmniejszyć do 150 i piec jeszcze 40 minut. wyjąć i studzić na kratce. Krem: sok wycisnąć z pomarańczy, wlać do rondelka, wrzucić 2 jajka, wsypać cukier i mąkę, zmiksować na gładką masę, postawić na małym ogniu i gotować jak budyń. Pod koniec dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Krem lekko przestudzić, nałożyć na sernik i delikatnie rozsmarować. Wstawić całość na noc do lodówki.