Sposób przygotowania:
Sernik na delikatnie kakaowym spodzie
Składniki na ciasto gnieciemy na stolnicy a następnie wykładamy do posmarowanej formy i podpiekamy w temp. 150sto. Przez około 10min.
Następnie gdy ciasto podpieczemy przechodzimy do przygotowania masy serowej.
Żółtka oddzielamy od białek, ser wykładamy do wysokiego naczynia i mieszamy ze skórką pomarańczową.
Cukier,cukier waniliowy,żółtka i margarynę ucieramy,a gdy już utrzemy masę serową powoli przekładamy do utartej masy ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy budyń i ubijamy pianę w oddzielnym naczyniu następnie dodajemy ją także stopniowo do masy , mieszając bardzo delikatnie.
Gdy masę serową mamy gotową wykładamy ją na nasze podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180sto. na około 50-60min.
Gdy sernik wystygnie możemy polać go czekoladą i udekorować np migdałami,orzechami czy wiórkami.
Następnie gdy ciasto podpieczemy przechodzimy do przygotowania masy serowej.
Żółtka oddzielamy od białek, ser wykładamy do wysokiego naczynia i mieszamy ze skórką pomarańczową.
Cukier,cukier waniliowy,żółtka i margarynę ucieramy,a gdy już utrzemy masę serową powoli przekładamy do utartej masy ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy budyń i ubijamy pianę w oddzielnym naczyniu następnie dodajemy ją także stopniowo do masy , mieszając bardzo delikatnie.
Gdy masę serową mamy gotową wykładamy ją na nasze podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180sto. na około 50-60min.
Gdy sernik wystygnie możemy polać go czekoladą i udekorować np migdałami,orzechami czy wiórkami.