Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym kakaowym spodzie
Mąkę przesiać do miski, dodać resztę składników oraz rozpuszczoną chłodną margarynę lub masło, a następnie zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na około 30 minut do lodówki.
Mielony twaróg przełożyć do miski dodać ubite jajka z cukrem, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, odrobina olejku cytrynowego lub soku z cytryny oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.
Po wyjęciu większą połowę ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto rozłożyć masę serową, a następnie na masę serową rozkruszyć drugą część ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Wielkość blaszki 24/40
Można dodać bakalie, ale u mnie nie lubią z bakaliami.
Mielony twaróg przełożyć do miski dodać ubite jajka z cukrem, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, odrobina olejku cytrynowego lub soku z cytryny oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.
Po wyjęciu większą połowę ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto rozłożyć masę serową, a następnie na masę serową rozkruszyć drugą część ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Wielkość blaszki 24/40
Można dodać bakalie, ale u mnie nie lubią z bakaliami.
gusia1000