Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie Krakowianki
Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wbić 1 jajko i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Ser twarogowy przemielić w maszynce. Żółtka z cukrem utrzeć dodając stopniowo przemielony ser, budyń wymieszany ze śmietanką i pozostałym proszkiem do pieczenia i aromatem. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, włożyć na przygotowaną formę, wyłożyć masę serową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny.
msewka
Asus