Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami, kokosem i kaszą manną
CIASTO KOKOSOWE: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej cukier puder i wiórki, zagnieść, przełożyć do foliowego woreczka i odłożyć do zamrażalnika. KRUCHE CIASTO: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej jajko, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozłożyć na dnie dużej tortownicy (ok. 27 cm). Na cieście rozsypać 2 łyżki kaszy manny. MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do kremu z żółtek stopniowo dodawać serek i cały czas ucierać. Do masy serowej dodać budyń w proszku i 4 łyżki kaszy manny, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w dużą kostkę, rozłożyć na cieście. Na brzoskwinie wylać masę serową, wyrównać powierzchnię. Na wierzch rozkruszyć ciasto kokosowe z zamrażalnika. Sernik piec w 180 stopniach przez ok. 80 minut. Jak kokos zacznie się mocno rumienić, ciasto przykryć kawałkiem folii aluminiowej. Upieczony sernik dobrze ostudzić.
Netka