Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie z czerwoną porzeczką
Z podanych składników na kruchy spód zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ciasto rozłożyć w średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, podziurkować widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.
Ser zmielić, dodać pozostałe składniki, całość krótko zmiksować do połączenia.
Masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie do masy serowej powciskać obrane, oczyszczone i osuszone porzeczki czerwone.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami.
Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Ser zmielić, dodać pozostałe składniki, całość krótko zmiksować do połączenia.
Masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie do masy serowej powciskać obrane, oczyszczone i osuszone porzeczki czerwone.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami.
Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Magda był bardzo smaczny.;)
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
Będzie mi bardzo miło.
Dziękuję.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Jest bardzo smaczny polecam i dziękuję za miły komentarz.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk