Sposób przygotowania:
Sernik na słono z koperkiem
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Biały ser mielimy. Masło ucieramy mikserem następnie dodajemy po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy ser. Koperek siekamy dodajemy do masy.
Łososia sałatkowego siekamy i również dodajemy do masy, następnie wsypujemy resztę tartej bułki doprawiamy sola i pieprzem. W osobnym naczyniu ubijamy pozostałe białka. Delikatnie łączymy białka z masa serową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor. Studzimy.
Łososia sałatkowego siekamy i również dodajemy do masy, następnie wsypujemy resztę tartej bułki doprawiamy sola i pieprzem. W osobnym naczyniu ubijamy pozostałe białka. Delikatnie łączymy białka z masa serową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor. Studzimy.
marietta