Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie półkruchym
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać tłuszcz,posiekać dokładnie nożem,dodać jajka utarte z cukrem i mleko.Zarobić ciasto nożem,szybko zagnieść ręką i wstawić na 30 minut do lodówki.Przyrządzić masę serową: ser przepuścić przez maszynkę,w połowie mleka rozpuścić 5 dag cukru i proszek budyniowy.Resztę mleka zagotować,odsunąć z ognia,mieszając wlać mleko z budyniem i cukrem,zagotować mieszając.Ser utrzeć z jajkami i cukrem,dodać ostudzony budyń,proszek do pieczenia,olejek pomarańczowy.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na dwa cienkie blaty i podpiec w gorącym piekarniku 200s.c przez 20 minut.Na podpieczonym cieście posmarować masę serową,przykryć drugim i dopiec w 200s.c ok.30 minut.
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać tłuszcz,posiekać dokładnie nożem,dodać jajka utarte z cukrem i mleko.Zarobić ciasto nożem,szybko zagnieść ręką i wstawić na 30 minut do lodówki.Przyrządzić masę serową: ser przepuścić przez maszynkę,w połowie mleka rozpuścić 5 dag cukru i proszek budyniowy.Resztę mleka zagotować,odsunąć z ognia,mieszając wlać mleko z budyniem i cukrem,zagotować mieszając.Ser utrzeć z jajkami i cukrem,dodać ostudzony budyń,proszek do pieczenia,olejek pomarańczowy.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na dwa cienkie blaty i podpiec w gorącym piekarniku 200s.c przez 20 minut.Na podpieczonym cieście posmarować masę serową,przykryć drugim i dopiec w 200s.c ok.30 minut.