Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z coca-colą
1. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. 2. Do coli dodać żelatynę, wymieszać i odstawić na 10 minut. Podgrzewać na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem ii nasionami wanilii. Twarożek zmiksować z jogurtem naturalnym, stopniowo dodawać ubitą śmietankę. Na koniec dodać przestudzoną colę oraz posiekaną czekoladę. Krótko zmiksować i wylać na przygotowany spód. 3. Do coli dodać żelatynę, odstawić na 10 minut. Następnie rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić. Tężejącą masę wylać na wierzch ciasta. Schładzać najlepiej przez całą noc.
2milutka
zbysiowa
edytaha
marietta
Polpal
czekoladka_m