Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami szpileczki
Każdą z galaretek wsypujemy do osobnej miseczki i rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Galaretki odstawiamy do wystudzenia. Masło ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do masy ser i mieszamy dokładnie. Masę serową dzielimy na dwie części i dodajemy do dwóch ostudzonych i lekko tężejących galaretek ( ja masę serową mieszałam z galaretkami szybkotężejącymi). Na dno tortownicy (u mnie o średnicy 22 cm) układamy okrągłe biszkopty. Na dno wokół ścianek nakłądamy masę serową z galaretką i ukłdamy na niej podłużne biszkopty. Do środka wlewamy całość jednej masy serowej. Na tym układamy warstwę pokrojonych w plasterki brzoskwiń z puszki. Na owoce nakłądamy drugą masę serową i wkładamy do lodówki do stężenia. Na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń i borówki i zalewamy lekko tężejącą galaretką. Całość wkładmy do lodówki na min 2 godziny. Po wyciągnięciu z tortownicy przewiązujemy wstążeczką.
marietta