Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z przepisu Teściowej
Białka oddzielić od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, wymieszać. Podgrzać 1/2 szklanki mleka (nie gotować), lekko ostudzoną żelatynę dodać do mleka, wymieszać, odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać po kolei żółtka, na koniec dodać zmielony twaróg, zmiksować na gładką masę, wlać przestudzoną żelatynę. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy twarogowej, najlepiej szpatułką, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Masę serową przełożyć do tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki, na kilka godzin, do stężenia. Na wierzch ułożyć umyte, oszypułkowane i pokrojone truskawki. Zalać lekko tężejąca galaretką.