graga53

graga53

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Sernik niemiecki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik jest bardzo puszysty i rozpływa się w ustach..

Sernik niemiecki

Składniki:

Sernik niemiecki

 

  • KRUCHE CIASTO
  • 2,5 szklanki mAki
  • 2 żółtka
  • 1 margaryna
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 25 dkg rodzynek
  • MASA SEROWA
  • 1 kg sera śmietankowego
  • 3 szklanki mleka
  • 2 całe jajka
  • 3 żółtka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Sernik niemiecki
Z podanych składników wyrabiamy kruche ciasto.  Blachę ( 36cm x 28cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem. Na ciasto wykładamy rodzynki i dokładnie wciskamy. Przygotowujemy masę serową :ser ucieramy z cukrem i jajkami oraz budyniem; dodajemy olej ,  mleko i delikatnie wylewamy (jest bardzo płynna) na ciasto z rodzynkami. Rodzynki powinny pozostać na dnie. Pieczemy ok.1 godz. w 180 stopniach. Ubić pianę z pozostałych 5 białek z 0,25 szklanki cukru, wyłożyć na sernik, posypać wiórkami kokosowymi. Piec jeszcze ok. 20 minut.. Smacznego!!!