Sposób przygotowania:
Sernik pod pierzynką z kokosem.
- Składniki na ciasto zagniatamy, a następnie wylepiamy nim blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto jest dość rzadkie przez co przykleja się do rąk, aby temu zapobiec moczymy dłonie w oleju. - Teraz czas na przygotowanie masy. Żółtka i całe jajka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na jednolitą, puszystą masę. Dodajemy budyń i dalej wszystko miksujemy. Następnie dodajemy olej i znów miksujemy. Następnie dodajemy mleko i ponownie zabieramy się do miksowania. Masa jest rzadka, jednak taka właśnie musi być, nie musicie niczego się obawiać, ponieważ podczas pieczenia wszystko pięknie się nam upiecze. Masę wylewamy na blachę wylepioną ciastem. Wsypujemy rodzynki, ilość wedle uznania. Jeśli ktoś z Was ich nie lubi, to oczywiście nie musi ich dodawać. Pieczemy ciasto przez 50 minut w temperaturze 170*C z termoobiegiem. - Następnie ubijamy pianę z 4 jajek i dodajemy 5 łyżek cukru pudru. Upieczony sernik wysuwamy z piekarnika i smarujemy go bezą. Wstawiamy ponownie do piekarnika, aby beza się zarumieniła. - Na patelni topimy 2 łyżki masła i wsypujemy 10 dag wiórek kokosowych oraz 2 łyżki cukru. Wiórki zarumieniamy i posypujemy nimi bezę. Gotowe! Smacznego :*