Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami pod kokosową pierzynką
1. Ciasto: Wszystkie składniki wyrobić do uzyskania jednolitego ciasta. Schłodzić w zamrażalce 20 minut. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować na kształt blachy o wymiarach 35x24cm wyłożonej papierem do pieczenia.. Ciasto przełożyć do blachy, dobrze poprzyklejać. Piec w 170st.C około 12 minut. Wyjąć i ostudzić. 2. Masa serowa: Wszystkie składniki dobrze ze sobą zmiksować. Masę wylać na podpieczony i ostudzony spód. Piec w kąpieli wodnej w 180st.C około 45 minut. Na gorący sernik ułożyć plastry brzoskwiń. 3. Kokosowa pierzynka: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier, cały czas miksować. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać szpatułką. Pianę wyłożyć na brzoskwinie. Piec w 180st.C około 15-20 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie lekko uchylić piekarnik i pozostawić do ostudzenia. Smacznego! (sernik najlepiej smakuje drugiego dnia)