Sposób przygotowania:
Sernik puchaty
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną odkładamy do lodówki a drugą wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy kakao choć nie jest to konieczne. Wybijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i masłem.
Dodajemy ser i budyń a następnie aromat i pianę z białek. Pianę najlepiej wmieszać łyżką. Wykładamy masę serową na przygotowane ciasto i wierz sernika zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Dodajemy ser i budyń a następnie aromat i pianę z białek. Pianę najlepiej wmieszać łyżką. Wykładamy masę serową na przygotowane ciasto i wierz sernika zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.