Sposób przygotowania:
Sernik puszysty
Ciasto zagnieść i wyłożyć nim spód i boki blachy.
Całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem do białości.Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.Wlać mleko. Dalej miksując dodać budyń, proszek a na końcu olej. Masa jest rzadka, tak powinno być.
Wylać na ciasto w blaszce. Piec 45 min. w temp.180-190*C.Wyjąć, posypać rodzynkami. Ubić pianę z białek i cukru. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze 15 min.
SMACZNEGO!
Całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem do białości.Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.Wlać mleko. Dalej miksując dodać budyń, proszek a na końcu olej. Masa jest rzadka, tak powinno być.
Wylać na ciasto w blaszce. Piec 45 min. w temp.180-190*C.Wyjąć, posypać rodzynkami. Ubić pianę z białek i cukru. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze 15 min.
SMACZNEGO!
misia53
Henia
Misiu, ten przepis dostałam parę lat temu od koleżanki, która bardzo dobrze piecze.Ja w ciastach jestem raczej odtwórcą, więc nic nie modziłam.Zaraz zobaczę Twój przepis i pomyslę nad kokosem!
Pozdrawiam!