Sposób przygotowania:
Sernik snikers
Do przesianej przez sitko maki dodajemy cukier,proszek do pieczenia, pokrojone masło, żółtka, olej, szczypte soli.Wszystko razem dokładnie mieszamy i zagniatamy kruche ciasto, robimy z niego kule zawijamy w folie do żywności i na 20min. do lodówki. Po tym czasie wykładamy ciasto do formy o wym.25 na 36 nakłuwamy widelcem ,obsypujemy bułka tarta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180stopni na 12min. W tym czasie robimy mase serową. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem ,dalej ucierając dodajemy miękkie masło ,gdy powstanie jednolita masa dodajemy po trochu twaróg, makę ziemniaczaną, mąkę pszenną i aromat,na koniec rodzynki namoczone uprzednio w goracej wodzie oraz ubita na sztywno pianę z białek ,pianę trzeba delikatnie wmieszać łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika na 50-55minut ,rozgrzanego do 170-180%. Na jeszcze ciepły sernik wykładamy wczesniej ocieploną we wrzatku masę krówkową ,która nakładamy ostrożnie łyżką a na masę obrane i pokrojone drobno orzechy. SMACZNEGO!
msewka
Renia_Kawa
misia53