Sposób przygotowania:
Sernik staropolski parzonyETAP 1:
Mąkę należy przesiać z sodą, następnie dodać cukier puder. Należy Wbić jajka, następnie wlać miód i mleko, wrzucamy posiekane masło. Należy zagnieść ciasto. Podzielić na 3 równe części. Każdą część należy rozwałkować w blaszce prostokątnej z papierem do pieczenia, blaszka powinna mieć długość około 35 cm. Należy nakłuć widelcem, następnie piec każdy placek przez 20 minut w temp. 180 stopni.
Twaróg z jajkami masłem i cukrem należy podgrzać w garnku. W momencie dokładnego połączenia składników wlewamy budyń uprzednio rozprowadzony w szklance mleka. Należy podgrzewać do czasu aż zgęstnieje i pojawią się bąbelki na wierzchu, nie należy gotować. Zimne placki należy przełożyć masą.
Czekoladę należy rozpuścić w śmietanie, dekorujemy ciasto. Układamy plasterki truskawek i listki mięty.