Sposób przygotowania:
Sernik Taty
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Do jednej dodac kakao, znowu zagnieść i wstawić obie części ciasta oddzielnie do zamrażarki na 2 godziny. Zmielic twaróg. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i nadal ucierając dodawać po jednym żółtku, po łyżce twarogu i mąki ziemniaczanej. Delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą z białek. Do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką zetrzeć na tarce o dużych oczkach pół porcji jasnego i ciemnego ciasta. Na ciasta wylać masę serową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta tak, by cieme ciasto było na wierzchu. Wstawić sernik do średnio nagrzanego piekarnika (ok 180 st). Sernik piec około 1 godziny nie otwierając piekarnika w czasie pieczenia.
gusso11