Sposób przygotowania:
Sernik trójkolorowy z bananami
Twaróg utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Czekolady rozpuścić pojedynczo w kąpieli wodnej. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją, ciągle mieszając, aż się rozpuści, a następnie wymieszać z utartym twarogiem. (Aby zapobiec powstaniu grudek, najlepiej dodać dwie łyżki masy serowej do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać, a następnie dodać do reszty masy i dokładnie wymieszać). Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg podzielić na 3 części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, pokrojone w plasterki banany,masę z mleczną czekoladą znowu banany i na koniec masę z białą czekoladą. Na górę ułożyć herbatniki.
marietta
kalia