Sposób przygotowania:
Sernik w biszkopcie
BISZKOPT: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywno, dodać 1 szk. cukru i dalej ubijać. Odstawić. Do żółtek dodać proszek do pieczenia, ocet i rozbić na jednolitą masę. Masę z żółtek połączyć z pianą z białek. Wsypać do tego mąkę wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.Upiec biszkopt. MASA: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, ucieramy. Dodajemy przekręcony przez maszynkę twaróg i ucieramy, aż nie będzie grudek. Na koniec dodajemy mąkę i pianę ubitą z białek. POLEWA: Margarynę i cukier rozpuścić i dodać mleko,kakao i cukier waniliowy, zagotować. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. Spód biszkoptu położyć do formy, polać ciasto połową polewy na to położyć połowę masy serowej i ponownie biszkopt reszta polewy i na wierzch masa serowa. Tak przygotowany sernik pieczemy przez ok.60 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO>